Att göra

Välkommen till KarabyStugor

 

Här bor ni i Kävlinge kommun vars slogan är just: Ligger bra till!

Kävlinge kommun har ett rikt "att göra". I kommunen finns t.ex inte mindre än tre golfbanor med Barsebäck i täten som störst och mest känd världen över. Här har det spelats både Solheim Cup och Masters. I Kävlinge ligger Kävlinge GK och i Löddeköpinge ligger Björkenäs GK.

Ni som är kulturminneintresserade kan gå från stugorna upp till Karabybackar. Härifrån har man fin utsikt mot Öresund, Lundaslätten och Dagstorps backar.Här uppe ligger ett av Skånes märkligaste fornlämningsområden. Backarna är ett höggravfält från bronsåldern med Vashögen som högsta punkt. Dessa högar kan vardera innehålla en eller flera gravanläggningar.

 

Ni som önskar shopping har närmst Center Syd Shoppingcenter med mer än 70 butiker i Löddeköpinge. Ni har även en mindre galleria i Lödde centrum och i Kävlinge har ni gågata med mysiga butiker.

 

Vatten och hav

I Barsebäcks hamn finns bad, restaurang och möjlighet att gå i land med sin båt. Även Vikhög är en populär liten gästhamn för fritidsseglare.Det finns avsedda hundbad, handikappvänlig brygga, Saltsjöbadet med sommartid restaurang, kiosk och campingmöjligheter.

 

 

Har ni bil bor ni på lagom avstånd till massor att hitta på. Inom 1 timmes bilfärd når ni Köpenhamn, Malmö, Helsingborg och Lund.

 

 

 

KarabyStugor • Västra Karaby Kyrkoväg 119, 244 95 Dösjebro • Tfnr +46 (0)709-89 00 38 • E-post: kristina@karabystugor.se